Ouder-Kind-Weekend 25-27 mei 2018

Samen Het Bos In

Twee dagen met je zoon of dochter Het Bos In. Onverdeelde aandacht voor elkaar, voor jezelf en voor de natuur. Weg uit je dagelijkse omgeving vol comfort, afleiding en ingewikkeldheden om met z’n tweetjes naar de eenvoud af te dalen. Koken op een houtvuur. Spelletjes in het bos. Vuur maken zoals mensen dat in de prehistorie deden. Verhalen bij het kampvuur. Samen zingen. Stilte. Slapen in een tentje of misschien wel onder de open hemel.

Op het kleine landgoed Midgaard in Almen is de verbinding tussen innerlijke natuur en uiterlijke natuur een belangrijk thema. De Stichting Midgaard-Almen is er al een paar jaar op allerlei manieren mee actief, waarbij werken met je handen een gemeenschappelijke noemer is.

Dit Ouder-Kind-Weekend is een nieuw initiatief. Ingegeven door een verlangen generaties te verbinden, nieuwe mensen naar Midgaard te halen, samen te genieten van de zeer gevarieerde natuur op deze 2,5 hectare en te doen wat ons hart ons ingeeft.

Onverdeelde aandacht

De relatie die je met je kind hebt, krijgt niet altijd de ruimte en de aandacht die zij verdient. Het dagelijkse leven zit vol afleidingen en Dingen die Voorgaan. Het kan daarom bijzonder heilzaam zijn eens twee dagen samen op avontuur te gaan. De relatie met je kind kan daar op een onnadrukkelijke manier onverdeelde aandacht in krijgen.

Hugo van der Hout en Jan Roelofs begeleiden dit proces – zonder te therapeutiseren! – op zo’n manier dat gevonden kan worden waar de mensen op Midgaard altijd naar zoeken: diepte. Bezieling. Contact met de levende natuur buiten en binnen jezelf.

“Zoiets had ons vroeger als jongetje ontzettend leuk geleken. Maar meisjes zijn ook welkom! Sterker nog: ze zijn onmisbaar. Dus moeders, vaders: lijkt je dit wat? Bel met een van ons om te overleggen en je misschien meteen wel aan te melden.”

Alvast een paar spelregels:

Geen drank, geen sigaretten, telefoons blijven in de auto. (Wij zijn wel permanent bereikbaar voor het thuisfront). Vegetarisch mag, maar hoeft niet. We maken samen het programma, maar Hugo en Jan hebben de leiding.

Datum: van vrijdagavond 25 mei t/m zondag 27 mei 2018

Prijs: 250,- all-in per ouder/kind combinatie

Meer info, bel: 06 12162583 (Hugo) of 0575-431140 (Jan)
of: email: jan.roelofs@euronet.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.