Padwerkretraite 26-31 juli 2020

Corona: een crisis,

een kans,

een krans…

Begeleiding:

* Jacqueline Elffers * Jan Roelofs * Annemiek Volker

Oefenen om door de angst voor het onbekende heen te gaan

 

De Corona-crisis confronteert ons met onze diepste angsten. De angst voor de dood, de angst voor controleverlies, voor niet weten hoe het verder gaat, de angst voor het onbekende.
Wij menen dat deze crisis ons ook een enorme kans geeft maar om die kans waar te maken wordt er wel iets van ons gevraagd. Dat is de insteek voor onze Padwerkvijfdaagse van deze zomer. (Let op: de definitieve datum is zondag 26 juli tot en met vrijdag 31 juli)

De Padwerkvijfdaagse wordt dit jaar voor het eerst een “Padwerk-retraite”: meer dan voorheen is het aan de orde stil te staan bij jezelf. Contact te maken met je eigen kern, te voelen welke keuzes van daaruit voor jou aan de orde zijn. Naar ons idee hebben die keuzes meer met “zijn” dan met “doen” te maken. Vanuit welk bewustzijn neem jij de realiteit waar? Slaag je erin temidden van de chaos geankerd te blijven in je eigen hart?

 

Zon en Maan

Wat wordt door de Coronacrisis van ons allen gevraagd? Volgens ons vooral: Waarachtigheid. Echtheid. Volwassenheid. Inzien dat leven en dood één geheel zijn.

Dat de Corona zich zowel rond de zon als rond de maan kan vormen, heeft voor ons een diepe betekenis. De gouden zon als energie van het mannelijke in ons allemaal en de zilveren maan als kwaliteit van het vrouwelijke in ieder van ons, willen naar een nieuwe evenwichtige verbinding toegroeien. Een werkelijk samengaan van het mannelijke en het vrouwelijke in ons en buiten ons kan het beste geneesmiddel voor dit virus zijn. De vervormingen van beiden – geweld en passiviteit – mogen in het post-Coronatijdperk geen leidraad meer zijn.

Praktische info

De Hof van Axen, liefdevol beheerd door Jan van Dijk en Sonja Groenewege, is een prachtige bosrijke plek met een levendige tuin en een meer om in te zwemmen. De vegetarische maaltijden worden bereid door een eigen kok en zijn overheerlijk.

Adres: Bosweg 4, 9439 TL Witteveen (www.hofvanaxen.com).

Start: zondag 26 juli 17.00 uur tot vrijdag 31 juli 16.00 uur.

Deelnameprijs: er is plaats voor minimaal 8 tot maximaal 12 deelnemers/sters. Voor het verblijf op de Hof van Axen met tweepersoonskamers betaal je € 425,- en voor de begeleiding ook € 425,-.

Aanmelding: bij Jacqueline Elffers (030 2250278). Mail Jan (jan.roelofs@euronet.nl) of stuur een bericht aan Annemiek (06 46024820) als je aanvullende vragen hebt.

Na ontvangst van je aanbetaling van € 150,- (op rekening NL89INGB 0001341189 t.n.v. J. Elffers o.v.v. “Zomerweek”) is je plaats gereserveerd. Het resterende bedrag graag contant betalen op de eerste avond. Bij annulering na 8 juli ben je het gehele bedrag verschuldigd, tenzij je een nieuwe deelnemer aanbrengt.