Padwerkintensive 14-19 juli 2019

“Het Helende Veld van Liefdevolle Relaties”

Blijf je slapen of word je wakker?

Vijf mooie dagen in de Hof van Axen 

Begeleiding:

* Jacqueline Elffers * Jan Roelofs * Annemiek Volker

We worden wakker voor het helende veld waar we allemaal deel van uitmaken als we lang genoeg geslapen hebben. Als we genoeg hebben van de automatische piloot en de stap zetten van:

“Overleven” naar “Leven”.

Die stap vergt moed. De moed om het oude vertrouwde los te laten en op avontuur gaan in een onbekende wereld die ergens, op een diep niveau, toch ook o zo vertrouwd aanvoelt. Want ergens weten we dat we helemaal niet apart staan, maar dat we samen leven in een wonderbaarlijke realiteit: een levend veld dat helend werkt als we er onze ogen voor openen. De liefde die we kunnen ervaren in relatie helpt ons dat te beseffen. De onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor de ander opent je hart. De rest is bijzaak.

Wakker worden

In deze Padwerk zomerintensive – de vijfde die we organiseren! – gaan we wakker worden voor deze realiteit. In deze vijfdaagse kun je een relatie onder de loep nemen waar naar jouw gevoel iets aan ontbreekt of iets in rammelt. Bijvoorbeeld een moeder-zoon of moeder-dochter relatie, een vader-dochter of vader-zoon relatie, een broer-zus relatie, je partnerrelatie of juist je verlangen daarnaar…  De wijsheid van de Padwerk lezingen is daarbij een prachtig hulpmiddel.

Innerlijke motieven

Daarnaast werken we met het sprookje van Doornroosje. Een oeroud verhaal, vol van innerlijke motieven die onze ziel herkent. De vloek van de dertiende fee die niet bij het geboortefeest is uitgenodigd, Doornroosje die 14 jaar oud is als ze zich aan een spinnewiel in de toren van het kasteel prikt. Ze valt in slaap, en de hele wereld met haar. Het kasteel, overwoekerd door een doornenhaag, zinkt weg in de vergetelheid. Tot de slaap lang genoeg geduurd heeft – honderd jaar – en de dag komt dat de Schone Slaapster wakker wordt gekust.      

Dagindeling

In deze vijf dagen onderzoeken we in alle rust onze vragen. ’s Morgensvia meditatie, zingen, lichaamswerk, lezingstudie en uitwisseling. ’s Middagswerken we in kleine procesgroepen. ’s Avondskijken we op een creatieve en meditatieve manier terug op de dag.

Praktische info

De Hof van Axen, liefdevol beheerd door Jan van Dijk en Sonja Groenewege, is een prachtige bosrijke plek met een levendige tuin en een meer om in te zwemmen. De vegetarische maaltijden worden bereid door een eigen kok en zijn overheerlijk.

Adres:Bosweg 4, 9439 TL Witteveen (www.hofvanaxen.com).

Start:zondag 14 juli 17.00 uur tot vrijdag 19 juli 16.00 uur.

Deelnameprijs:er is plaats voor minimaal 8 tot maximaal 16 deelnemers/sters. Voor het verblijf op de Hof van Axen met tweepersoonskamers betaal je € 425,- en voor de begeleiding ook € 425,-.

Aanmelding:bij Jacqueline Elffers (030 2250278) met je eigen vraag voor de intensive. Mail Jan (jan.roelofs@euronet.nl) of stuur een bericht aan Annemiek (06 46024820) als je aanvullende vragen hebt.

Na ontvangst van je aanbetaling van € 150,- (op rekening NL89INGB 0001341189 t.n.v. J. Elffers o.v.v. “Zomerweek”) is je plaats gereserveerd. Het resterende bedrag graag contant betalen op de eerste avond. Bij annulering na 10 juni ben je het gehele bedrag verschuldigd, tenzij je een nieuwe deelnemer aanbrengt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.