Padwerkintensive 14-19 juli 2019

Zomerintensive in Drenthe

“Kijken door de ogen van Heelheid”

 

God de Vader met zijn arm om God de Moeder (Sophia) bij de schepping van Adam.
(Fresco van Michelangelo, Sixtijnse kapel)

Begeleiding:

* Jacqueline Elffers * Jan Roelofs * Annemiek Volker

Lokatie: De Hof van Axen, Witteveen, Drenthe

 

We zijn allemaal bezig om ons leven tot een succes te maken maar hoe voelen we ons als dat niet lukt? Raken we in het gevoel van mislukking onszelf kwijt? Of slagen we erin met ons innerlijk centrum verbonden te blijven?
Op een prachtige plek in de vredige natuur van Drenthe gaan we daar deze zomer op allerlei manieren mee oefenen. We nemen onszelf weer in bezit en kijken naar het leven door de ogen van Heelheid. Dan kan alles wat we meemaken een doorgang naar nieuwe groei zijn.

Dagindeling
In deze vijf dagen onderzoeken we in alle rust onze vragen. ’s Morgens via meditatie, zingen, lichaamswerk, lezingstudie en uitwisseling. ’s Middags werken we in kleine procesgroepen. ’s Avonds kijken we op een creatieve manier terug op de dag.

Praktische info
De Hof van Axen is een prachtige plek met een levendige tuin aan een meer met zwemmogelijkheid. De maaltijden worden bereid door een eigen kok en zijn vegetarisch, overheerlijk. Adres: Bosweg 4, 9439 TL Witteveen (www.hofvanaxen.com).

Start: zondag 14 juli 17.00 uur tot vrijdag 19 juli 16.00 uur. Er is plaats voor minimaal 8 tot maximaal 16 deelnemers/sters. Voor het verblijf op de Hof van Axen met tweepersoonskamers betaal je € 450,- en voor de intensive en de begeleiding € 400,-.

Aanmelding bij Jacqueline Elffers (030 2250278) met je eigen vraag voor de intensive. Mail Jan (jan.roelofs@euronet.nl) of stuur een bericht aan Annemiek (06 46024820) als je aanvullende vragen hebt.

Na ontvangst van je aanbetaling van € 250,- (op rekening NL89INGB 0001341189 t.n.v. J. Elffers o.v.v. “Zomerweek”) is je plaats gereserveerd. Het resterende bedrag graag contant betalen op de eerste avond. Bij annulering na 10 juni ben je het gehele bedrag verschuldigd, tenzij je een nieuwe deelnemer aanbrengt.

Inhoudelijke toelichting: 

Verbinding met onze eigen kern brengt ons bij nieuwe volheid, vrede en vervulling. We worden ons bewust van onze relatie met onze aardse vader en moeder en onze Hemelse Vader en Moeder.
We gaan onze relatie met onszelf op een dieper niveau ervaren. We nemen onze relaties met andere mensen onder de loep. En we worden ons bewust dat onze relatie met de aarde en de levende natuur meer is dan alleen maar een gedachte.
In al onze relaties zijn onze beperkende overtuigingen en oude onverwerkte pijn waar te nemen. Ze houden ons gevangen.

Bij dit werk laten we ons inspireren en leiden door de liefdevolle wijsheid van de Padwerklezingen, die via Eva Pierrakos de wereld zijn ingestroomd. We zijn alledrie al vele jaren intensief met het Padwerkmateriaal bezig, en het blijft voor ons een bron van voortdurende steun en inzicht. Daarnaast vinden we inspiratie in vele andere bronnen en tradities. We vormen een ervaren en evenwichtig team en zijn alle drie geschoolde Padwerkhelpers; Jacqueline werkt veel met familie- en gezondheidsopstellingen; Jan is o.a. de auteur van de Padwerk Reisgids (ook in het Engels en Chinees vertaald); Annemiek is een vrijgevestigde orthopedagoge.

Padwerk kan heel confronterend zijn, want het brengt je dichter bij de dood – deel van het leven. De kleine dood van de mislukkingen, verliezen en teleurstellingen, die een voorbereiding is op de Grote Dood als dit aardse bestaan van jou eindigt. Wij zien de dood niet als einde, maar als deur naar een volgend hoofdstuk. Onze ziel verlangt ernaar leven en dood met elkaar te verbinden. Ze leeft zowel in de stoffelijke en de geestelijke wereld, en vormt een brug tussen deze dimensies. In deze vijfdaagse ga je ervaren hoezeer deze twee werelden met elkaar verbonden zijn. Hoe ze elkaar nodig hebben en hoe ze elkaar versterken.

In deze Zomerintensive staan drie Padwerklezingen centraal:

Lezing 160:     “Het helen van de innerlijke splitsing”

Lezing 183:     ”De spirituele betekenis van een crisis”

Lezing 213:     “De spirituele en praktische betekenis van ”Laat los, laat God.”

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.