Wie ben ik

Ik ben Jan Roelofs

Op zaterdag 24 september 2011 stapte ik in mijn woonplaats Zutphen in de rivier de IJssel. Mijn vrouw Dederiek maakte er een foto van.

Zo stap ik zelf in de stroom, na jaren op de oever te hebben gestaan. Vooral de oever van “de dominee” ken ik erg goed. “De dominee” weet, betoogt, wil overtuigen. Heeft de waarheid in pacht. De oever van “de koopman” heb ik regelmatig geprobeerd: mijn waren aanprijzen. Een nieuw product verzinnen. Geld verdienen. Heb daar nog steeds iets in te leren. Maar voortaan ga ik als “Kunstenaar” door het leven, dan doen Koopman en Dominee vanzelf mee.

Verwoording en Bezieling

Als ‘Verwoording’ mijn kunstje is, dan is ‘Bezieling’ mijn kunst. In alles wat ik doe gaat het altijd om ‘Bezielde Communicatie’. Communicatie is de kunde verbinding te leggen tussen binnen- en buitenkant. Bezielde communicatie is de kunst dat op zo’n manier te doen dat energie en bewustzijn bij elkaar komen. Resultaat: mensen worden geraakt en komen in beweging.

Geboren in 1954 ben ik opgeleid als journalist (School voor de Journalistiek, Utrecht, 1976), jurist (Universiteit Utrecht 1988), coach/trainer (School voor Padwerk 1994). Sinds 1994 werk ik zelfstandig. Als tekstschrijver heb ik ruim 30 jaar ervaring met allerlei soorten tekst:

 • journalist bij een dagblad
 • tekstschrijver met een eigen reclamebureau
 • copywriter in Londen
 • leverancier van satirische teksten voor radioprogramma’s
 • copywriter/consultant bij een communicatie-adviesbureau
 • hoofdredacteur Actieradius, vakblad voor Vervoersmanagement
 • freelance journalist
 • speechschrijver

Sinds een jaar of 20 voeg ik aan ‘Verwoording’ de component ‘Bezieling’ toe:

 • docent bewustzijnsontwikkeling School voor Padwerk (www.padwerk.nl)
 • auteur van ‘De Padwerk Reisgids – op ontdekkingstocht in je innerlijke wereld’. Verschenen bij Ankh-Hermes januari 2011. In Amerika verschenen (e-book): 2014, in China verschenen: 2016.
 • Mede-begeleider mannenworkshops ‘De Terugkeer van de Koning” en “Heart of Men”. (www.owc.be)

Ik ben getrouwd met Dederiek Daum. (www.dederiekdaum.nl).
Samen hebben we een dochter: Emma Sophia, geboren in 2004.