Workshops

Mannenwerk

Zo’n 25 jaar geleden kwam ik via het boek “De Wildeman – een boek voor mannen” van de Amerikaan Robert Bly in contact met het “Mannenwerk”.

Bly schrijft op een verbeeldingsrijke en diepgaande manier over wat het betekent om vandaag de dag man te zijn. Na de vrouwenemancipatie van de zeventiger jaren moeten de mannen ook iets. Maar wat?

De kern van het verhaal die mij geleidelijk aan duidelijk werd: zoals vrouwen meer contact maken met hun kracht, is het voor mannen aan de orde meer contact te maken met hun kwetsbaarheid. De valkuil voor vrouwen is daarbij dat ze hun ontvankelijkheid en gevoeligheid kwijtraken, de valkuil voor mannen is dat ze met het badwater van het machismo ook het kind van de kracht weggooien.

Al snel kwam ik in contact met Ton van der Kroon, die de boodschap van Bly op zijn eigen manier naar Nederland bracht. Ik deed bij Ton in 1992 mee aan een “Wildemanworkshop”.  We werden vrienden en werken nu alweer vele jaren samen.
Na vijftien jaar de driedaagse workshop “Het Pad van de Man” zijn we in november 2018 gestart met een nieuwe cyclus:

“De Terugkeer van de Koning”.
2022: 24 t/m 27 november.
2023: 23 t/m 26 maart, 16 t/m 19 
november.

Ook volgend jaar alweer voor de tiende keer:
“Heart of Men”:
7 t/m 11 juni 2023.


Padwerk

Ruim dertig jaar geleden maakte ik kennis met het Padwerk, gebaseerd op het door Eva Pierrakos gechannelde Padwerkmateriaal. In de Padwerklezingen wordt de psychologische dimensie verbonden met de spirituele realiteit en dat was toen precies waar ik naar op zoek was. En nog steeds: met Padwerk kun je je hele leven toe.

Na vele jaren actief lidmaatschap van de Padgemeenschap, heb ik daar een paar jaar geleden afstand van genomen.


Midgaard

Sinds een jaar of zeven ben ik betrokken bij een klein landgoed Midgaard, vlakbij Zutphen, waar we met een aantal mensen de verbinding tussen innerlijke en uiterlijke natuur onderzoeken en beoefenen. (zie www.midgaard-almen.nl voor wat daar allemaal nog meer wordt aangeboden)
Op Midgaard geef ik samen met Hugo van der Hout regelmatig KlankHealingConcerten.

Tijdens onze Healing-Lig-Klankconcerten lig je ontspannen te genieten van de klank van allerlei instrumenten en de menselijke stem. Je neemt als het ware een klankbad en daar varen lichaam en ziel wel bij: je laat je door de klanken schoonwassen. Waar je bij “muziek” meestal bewust luistert en ook je hoofd aan het werk zet, laat je je bij “klank” meevoeren in de trilling. Diepere lagen in je levende systeem gaan mee-resoneren en in dat klankveld kunnen de dingen helemaal vanzelf op hun plaats vallen. Sowieso is het heerlijk ontspannend! Aanmelding door een mailtje aan jan.roelofs@euronet.nl

Voor deelname vragen we een bijdrage van € 15,-.