Man Vrouw Mysterie

Je eigen Man Vrouw Mysterie

De spanning tussen de mannelijke en de vrouwelijke pool kan heel vruchtbaar zijn.
Zowel binnen jezelf als in je relatie en in de manier waarop je jezelf in de wereld uitdrukt. Maar voor velen van ons is die spanning vaak moeilijk uit te houden. Dat komt door de “wond” die we allemaal in ons meedragen.

Die wond heeft er altijd op een of andere manier mee te maken dat we niet onszelf kunnen zijn. De vervreemding van onze eigen kern leidt ertoe dat we niet goed weten hoe met onze innerlijke man of vrouw om te gaan. We zijn uit evenwicht, en dat gebrek aan evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke principe drukt zich uit in ons eigen leven maar ook in de wereld van vandaag. We zijn te actief, of juist te passief. We zijn teveel met onszelf bezig, of laten ons opslokken door het geheel. We zijn eenzaam, of we staan juist te weinig op onszelf.

In dit traject gaan we aan de hand van een mythologisch verhaal de diepte in. Op de bodem van de ziel sporen we misvormingen op en openen ons voor genezing. Zo ontstaan nieuwe perspectieven en mogelijkheden waarmee je meer heel kunt worden in jezelf.
Voorbij de splitsing tussen dader en slachtoffer maak je contact met je eigen Man Vrouw Mysterie. Dat mysterie wil door jou geleefd worden. Het is de kunst en de uitnodiging dat te erkennen en verantwoordelijkheid te gaan nemen voor je eigen wond en voor je eigen belofte. Onze grotere heelheid geven we dan als vanzelf door aan de mensen om ons heen en aan de volgende generaties. En ook aan de wereld en aan de aarde.

Op zeven zondagen gaan we met een groep van maximaal tien mensen (we streven naar 50/50 M/V) op het prachtige terrein van Midgaard, in Almen (nabij Zutphen) aan de slag. We werken binnen, in de nieuwe groepsruimte “Het Vijfde Seizoen”, en buiten in de gevarieerde natuur. Ons programma is gericht op individuele deelname.

Een toelichting op ons programma geven we graag op onze volgende kennismakingsavond:

* dinsdagavond 18 februari 2020: 20.00 uur tot ± 21.30 uur

We beginnen onze cyclus op Internationale Vrouwendag. De vrouw neemt in het innerlijk werk toch meestal het voortouw…

Data in 2020:
8 maart, 5 april, 3 mei, 7 juni
Zomervakantie
6 september, 4 oktober, 1 november

Het programma loopt steeds van 10.00 uur tot 16.30 uur, wij zorgen voor koffie, thee en soep, je neemt zelf je lunch mee.

We hanteren voor deze eerste “pilot” een gereduceerd deelnamebedrag: € 455,- voor het hele traject. (Per keer betalen is mogelijk in overleg)
Voor een veilige bedding is deelname alleen mogelijk voor de hele cyclus van 7 dagen.

Jan Roelofs & Dederiek Daum leerden elkaar kennen in 2000 in het Zuidfranse Katharengebied waar Jan toe woonde. Al vanaf het begin van hun relatie was een mogelijke samenwerking onderwerp van gesprek.

Ze trouwden en kregen een dochter Emma. Het bouwen aan het huwelijk, het gezin en het eigen werk (ook innerlijk werk…) maakten dat de samenwerking op zich liet wachten. Maar het verlangen bleef.

Dederiek (1965): Haar werk is ontstaan vanuit haar levensloop, waarin alles samenkomt: werken met geboorte, dood, rouw, innerlijke processen, aanraken, passie voor dans, stem, natuur en vrouw-zijn én bovenal mens- zijn.
Opgeleid als haptotherapeute ervaart zij het lichaam als een belangrijk instrument en richtingaanwijzer in mens-zijn.
De verhalen uit het boek “De Ontembare Vrouw” van Clarissa Pinkola Estés zijn voor haar een bron van inspiratie en wijsheid in haar werk met vrouwen.

Jan (1954) begeleidt al jarenlang Padwerkgroepen en mannenworkshops. Hij schreef “De Padwerk Reisgids” (ook in Amerika en China verschenen) en “Koopman, Dominee, Kunstenaar. Eén van zijn inspiratoren is Robert Bly, die voor hem de deur naar de mythologische kijk op het leven opende. Jan werkt al vele jaren samen met Ton van der Kroon, auteur van o.a. “De Terugkeer van de Koning”.

Samen, Dederiek & Jan, zijn ze ervan overtuigd dat we in onze cultuur naar een nieuw evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke principe aan het toegroeien zijn.
Hun traject “Je eigen Man Vrouw Mysterie” wil daar een bijdrage aan leveren.

www.janroelofs.nl
www.dederiekdaum.nl
www.midgaard-almen.nl