Op avontuur met je eigen Man Vrouw Mysterie

Ook al heeft Corona al onze plannen eerder dit jaar door de war gegooid, dit najaar gaan we toch door met ons “MV-traject”: drie zondagen waarin je de verbinding en het evenwicht tussen je eigen mannelijke en vrouwelijke kanten verbetert en zo jezelf als MENS versterkt.

* Meer evenwicht in jezelf.

Vastzittend in oude patronen gedragen we ons vaak als man óf vrouw, terwijl wat we zijn is: MENS. Man én vrouw. Iedere man draagt een innerlijke vrouw in zich mee, en iedere vrouw een innerlijke man. Jouw eigen mannelijke en vrouwelijke kanten kunnen elkaar versterken, zodat je zowel gevoelig als daadkrachtig kunt zijn. Ontvankelijk én actief. Afgestemd én gefocust. Daarom gaan we onderzoeken welke kanten van jou nog in de schaduw blijven en hoe die meer in het licht kunnen komen.

* Met de wijsheid en diepte van een mythologisch verhaal

Dat doen we aan de hand van een mythologisch verhaal. Mythologische motieven bieden de voeding waar onze ziel naar verlangt.

* Dichter bij je eigen bron

Wie ben ik? Wie ben jij? Wie zijn wij echt? In deze drie zondagen pellen we met zachte hand wat schillen van ons af. Oude beschermingslagen die we niet echt meer nodig hebben maken ruimte voor een sterkere verbinding met onze eigen bron. Dat zal verrijkend zijn voor je relatie. En voor ál je relaties.

De data: 3 zondagen 20 september, 11 oktober en 1 november 2020 (10.00 – 16.30 uur)

De plek: Het “5e Seizoen” op Midgaard-Almen, waar we zowel binnen als buiten in de natuur werken. Deelnameprijs: € 210,- voor de drie dagen. Inclusief koffie, thee en soep, je neemt zelf je lunch mee. Voor de samenhang en veiligheid in de groep kun je alleen meedoen als je er alle drie dagen bij bent. We houden rekening met de Corona-maatregelen zodat alle deelnemers zich veilig kunnen voelen. Kennismaking: Om kennis te maken met ons en onze manier van werken, organiseren we twee gratis kennismakingsmomenten: zondagmiddag 6 september, 14.00 – 16.00 uur en woensdagavond

9 september 19.00 – 21.00 uur. Graag aanmelden door een mailtje aan jan.roelofs@euronet.nl

Meer info en aanmelding:

Dederiek Daum: 06 30623794 / ddaum@euronet.nl / www.dederiekdaum.nl Jan Roelofs: 0575 431140 / jan.roelofs@euronet.nl / www.janroelofs.nl

Jan Roelofs & Dederiek Daum leerden elkaar kennen in 2000 in het Zuidfranse Katharengebied waar Jan toen woonde. Al vanaf het begin van hun relatie was een mogelijke samenwerking onderwerp van gesprek.

Ze trouwden en kregen een dochter Emma. Het bouwen aan het huwelijk, het gezin en het eigen werk (ook innerlijk werk…) maakten dat de samenwerking op zich liet wachten. Maar het verlangen bleef.

Dederiek (1965): Haar werk is ontstaan vanuit haar levensloop, waarin alles samenkomt: werken met geboorte, dood, rouw, innerlijke processen, aanraken, passie voor dans, stem, natuur en vrouw-zijn én bovenal mens- zijn.
Opgeleid als haptotherapeute ervaart zij het lichaam als een belangrijk instrument en richtingaanwijzer in mens-zijn.
De verhalen uit het boek “De Ontembare Vrouw” van Clarissa Pinkola Estés zijn voor haar een bron van inspiratie en wijsheid in haar werk met vrouwen.

Jan (1954) begeleidt al jarenlang Padwerkgroepen en mannenworkshops. Hij schreef “De Padwerk Reisgids” (ook in Amerika en China verschenen) en “Koopman, Dominee, Kunstenaar. Eén van zijn inspiratoren is Robert Bly, die voor hem de deur naar de mythologische kijk op het leven opende. Jan werkt al vele jaren samen met Ton van der Kroon, auteur van o.a. “De Terugkeer van de Koning”.

Samen, Dederiek & Jan, zijn ze ervan overtuigd dat we in onze cultuur naar een nieuw evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke principe aan het toegroeien zijn. Met hun werk willen ze daar een bijdrage aan leveren.


www.midgaard-almen.nl